Fosamax Danmark
Fosamax er en medicin, der anvendes til behandling af knogleskørhed (osteoporose) og til forebyggelse af knoglebrud hos kvinder efter overgangsalderen. Det aktive stof i Fosamax kaldes alendronat og virker ved at hæmme knoglenedbrydning.
- 35mg
- 70mg
Hvordan virker Fosamax?
Fosamax indeholder alendronat, som hæmmer knoglenedbrydning og øger knoglemassen. Det hjælper med at forebygge knoglebrud og behandle osteoporose.
Hvornår skal jeg tage Fosamax?
Fosamax skal tages på en tom mave mindst 30 minutter før indtagelse af andre lægemidler eller fødevarer. Det anbefales at tage Fosamax en gang om ugen.
Hvordan skal jeg tage Fosamax?
Fosamax skal tages med et glas vand på en tom mave mindst 30 minutter før indtagelse af andre lægemidler eller fødevarer. Det er vigtigt at følge instruktionerne fra din læge eller apoteket nøje.
Hvad skal jeg gøre, hvis jeg glemmer at tage Fosamax?
Hvis du glemmer at tage Fosamax, skal du tage det så snart du husker det. Hvis det er mindre end 24 timer før din næste dosis, skal du springe den glemte dosis over og fortsætte med din normale dosering.
Hvad er de almindelige bivirkninger af Fosamax?
De almindelige bivirkninger af Fosamax kan omfatte mavesmerter, kvalme, forstoppelse, diarré, hovedpine og muskelsmerter. Hvis du oplever alvorlige bivirkninger, skal du kontakte din læge med det samme.
Kan jeg tage Fosamax, hvis jeg er gravid eller ammer?
Nej, Fosamax bør ikke tages under graviditet eller amning, da det kan påvirke det ufødte barn eller spædbarnet.
Kan jeg tage Fosamax, hvis jeg har nyreproblemer?
Fosamax kan påvirke nyrerne, så det er vigtigt at tale med din læge, hvis du har nyreproblemer. Din dosis kan blive justeret for at undgå bivirkninger.
Kan Fosamax forårsage knoglebrud?
Nej, Fosamax hjælper med at forebygge knoglebrud og behandle osteoporose. Det kan ikke forårsage knoglebrud.
Hvordan kan jeg vide, om Fosamax virker for mig?
Din læge kan bestille en knogleskanning for at se, om Fosamax har øget din knoglemasse. Du kan også følge op med din læge for at se, om du har oplevet færre knoglebrud.
Hvad skal jeg gøre, hvis jeg oplever alvorlige bivirkninger af Fosamax?
Hvis du oplever alvorlige bivirkninger af Fosamax, såsom svær mavesmerter eller synsproblemer, skal du kontakte din læge med det samme. Du kan også rapportere bivirkninger til Sundhedsstyrelsen.